Social

Decizia instanței: Ex-președintele AO „Lăstăraș” a fost plasat în arest pe 30 de zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul președinte al Asociației obștești „Lăstăraș”, Dorian Bogașevschi, învinuit că și-ar fi însușit, în interes personal, bani de la părinții copiilor care frecventau grădinița Nr. 199 „Lăstăraș” din capitală, va stat 30 de zile în arest preventiv. Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a admis vineri, 26 octombrie, demersul procurorilor.

Avocatul inculpatului a spus că va contesta la Curtea de Apel decizia primei instanțe. Dorian Bogașevschi a refuzat să vorbească cu presa. Nici procurorul nu a dorit să ofere detalii pe caz.
 
Potrivit CNA, în perioada septembrie 2015 – august 2017, bărbatul, sub pretextul predării în cadrul grădiniței a lecțiilor de limbi moderne, informatică, artă plastică, muzică, coregrafie etc., ar fi perceput de la părinții sume de la 1200 – 1400 de lei lunar. Estimările arată că în fondul Asociației se acumulau lunar în jur de 600 de mii de lei, iar cea mai mare parte a banilor ar fi ajuns în buzunarul familiei lui.
 
În procesul de documentare a cazului s-a stabilit că bărbatul ar fi încheiat un contract de locațiune a unor încăperi ale grădiniței, pe care le-ar fi transformat în grupe private. Părinții copiilor erau forțați să achite plăți suplimentare, iar dacă refuzau erau obligați să părăsească instituția preșcolară sau erau transferați în grupe mai puțin dotate.
loading...

Comments are closed.