Social

Decizie ciudată a redacției jurnal.md! Au schimbat titlul după ce inițial au calificat drept ciudată decizia Consiliului UE de a acorda asistență financiară R. Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorii UE au aprobat astăzi un acord cu Parlamentul European privind asistența macrofinanciară acordată Republicii Moldova. Astfel, până la 100 de milioane de euro sunt prevăzute în asistența UE în baza unui acord la care au ajuns președinții și reprezentanții Parlamentului European la 6 iunie 2017.

Se pare că această știre i-a bulversat pe cei de la Jurnal TV. Pe site-ul lor a apărut o știre cu așa titlu: „Decizie ciudată la Bruxelles: Consiliul UE a aprobat asistenţa de 100 de mil. de euro pentru RM înainte de opinia Comisiei de la Veneţia”. În scurt timp însă, știrea a fost ștearsă, iar noul articol a fost întitulat: „Consiliul UE a aprobat asistenţa de 100 de mil. de euro pentru RM înainte de opinia Comisiei de la Veneţia”.

Cel mai probabil că arde ceva la colegii noștri de la Jurnal TV, dacă este să ne amintim că acum câteva săptămâini, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, finul proprietarului Jurnal TV, Victor Țopa, dar și Maia Sandu împreună cu Viorel Cibotaru de la PLDM, au mers la Bruxelles unde au încercat să convingă mai mulți europarlamentari, în special pe cei din PPE, ca să nu acorde asistență financiară Republicii Moldova.

Nu este prima dată când Maia Sandu cere instituțiilor internaționale să nu acorde asistență financiară Republicii Moldova. În 2016, lidera PAS a scris o scrisoare Fondului Monetar Internațional (FMI), prin care îndemna instituția financiară să nu semneze un acord cu țara noastră. Atunci, Ion Sturza a criticat-o dur pe Maia Sandu, menţionând că lidera PAS îşi doreşte ca lucrurile să meargă într-o direcţie greşită.

Atunci FMI, precum și acum Consiliul UE, au ignorat cerințele Maiei Sandu și au acordat asistență financiară Guvernului Filip.

loading...

Write A Comment