Decizie crudă: Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a închis Spitalul din Cărpineni. Medicii și pacienții au rămas dezamăgiți…

O pacientă din Chișinău a mers la spital pentru medicamente compensate, Reacția medicului ai să vii peste o săptămână, ministerul sanatatii, guvernul sandu, ala nemerenco ministerul sanatatii, rodica secrieru,

Spitalul din Cărpineni, raionul Hâncești, a fost închis ieri, deoarece nu ar îndeplini standardele de bază de evaluare și acreditate pentru spitale, potrivit unui document al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Acest lucru a nemulțumit locuitorii din Cărpineni, dar și din satele din apropiere, scrie Ziarulnational.md. 

Primarul satului Cărpineni, Ion Cărpineanu, a menționat că oamenii sunt indignați că li s-a închis spitalul. „Este adevărat, spitalul s-a închis. Acest spital, care nu a fost acreditat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, deservea anula în jur de 40 000 de persoane. Oameni din satele apropiate veneau la spitalul din Cărpineni. Anual erau tratați circa 3 500 de pacienți”, a spus Cărpineanu.
 
Problema închiderii spitalului din Cărpineni a fost discută și la ședința de ieri a Parlamentului. Deputatul democrat Ghenadie Buza a întrebat-o pe ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, de ce s-a luat decizia de a închide acest spital.
 
„Oamenii mă întreabă pe mine de ce se închide spitalul. În cariera mea de peste 25 de ani, am operat sute de pacienți la Cărpineni. Chiar și eu am fost supus unei intervenții la acel spital. Este un spital cu tradiții, cu un colectiv foarte bun. Este un spital pe care trebuie să-l păstrăm, mai ales că infrastructura drumurilor de la Cărpineni până la Hâncești este foarte rea. Există riscul ca un pacient în stare gravă să nu mai ajungă la spitalul din Hâncești viu”, a argumentat deputatul.
 
De partea cealaltă, ministrul Ala Nemerenco a precizat că activează pe post de pompier la Ministerul Sănătății și că nu dânsa a închis spitalul din Cărpineni. „Eu am înțeles cum a supraviețuit acest unic spital rural din R. Moldova. Când venea un ministru, se făceau presiuni asupra sa ca să nu fie închis. Am numărat zece miniștri asupra cărora s-au făcut presiuni. Acum au început presiunile și asupra mea. Dacă vă arăt eu toate mesajele pe care le primesc zilnic în legătură cu spitalul din Cărpineni…Eu cuiva chiar i-am propus să mutăm capitală la Cărpineni”, a spus Ala Nemerenco.
 
În același context, ministrul a precizat că decizia privind închiderea spitalului a fost luată în baza unei evaluări făcute de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pentru că această unitate medicală reprezintă un real pericol pentru sănătatea oamenilor.
Image result for spitalul carpineni
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share