Social

Decizie istorică: Patriarhia Ecumenică permite a doua căsătorie pentru preoți!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice a luat o decizie istorică privind oferirea dreptului la doua căsătorie pentru preoți. Acest lucru va fi acceptat doar în caz de văduvie sau în cazul în care soția ar fi cauza divorțului, scrie Sputnik.md.

Totodată, documentul precizează că permisiunea pentru o a doua căsătorie nu va fi permisă, dacă preotul își va părăsi soția pentru a se căsători cu altcineva. Este subliniat și faptul că fiecare caz va fi analizat separat și trimis episcopului locului, ca mai apoi să fie validat și de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice.
 

Taina Cununiei pentru a doua căsătorie a preoților va fi oficiată într-un cerc familial foarte restrâns, aceasta cuprinzând doar o simplă rugăciune. 

În următoarele zile, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I (Grecia) urmează să transmită o scrisoare oficială în care va oferi detalii și mai multe indicații precise.

 
Precizăm că, potrivit tradiţiei canonice existente, preoții din Moldova au dreptul să se casătorească o singura data în viață și asta înainte de hirotonie, iar în cazul în care cel care a fost hirotonit și încheie o căsătorie atunci acesta trebuie pedepsit cu caterisirea.
loading...

Comments are closed.