Alte știri

Decizie istorică: Sudanul interzice mutilarea genitală a femeilor și legalizează alcoolul pentru non-musulmani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sudanul va permite non-musulmanilor să consume alcool, precum și se angajează să consolideze drepturile femeilor, inclusiv interzicerea mutilării genitale a femeilor (FGM), a declarat sâmbătă ministrul sudanez al Justiției. Decizia vine după aproape patru decenii de politici islamice cu caracter dur, transmite Telegraph.md, cu referire la JPost.com

Aproximativ 3% din populația Sudanului este non-musulmană, potrivit Națiunilor Unite (ONU).

Băuturile alcoolice au fost interzise de când fostul președinte Jaafar Nimeiri a introdus legea islamică în 1983, aruncând sticle de Whisky în Nil, în capitala Khartoum.

Guvernul de tranziție, care a fost preluat după autocratul Omar al-Bashir, anul trecut, a promis să ducă Sudanul în zona democrație, să pună capăt discriminării și să facă pace cu rebelii.

Non-musulmanii nu vor mai fi incriminați pentru consumul de alcool în privat, a declarat ministrul Justiției, Nasredeen Abdulbari, la televiziunea de stat. Pentru musulmani, interdicția va rămâne.

Sudanul va decriminaliza, de asemenea, apostazia și interzicerea FGM, o practică care implică de obicei eliminarea parțială sau totală a organelor genitale externe ale fetelor și femeilor, a spus el.

De asemenea, femeile nu vor mai avea nevoie de un permis de la membrii bărbați ai familiilor lor pentru a călători cu copiii lor.

NYT: Donald Trump a vrut să vândă o insulă americană

loading...

Comments are closed.