Externe

Decizie istorică: Vaticanul a recunoscut Biserica Ortodoxă Ucraineană! Furie la Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vaticanul a recunoscut noua Biserică Ortodoxă din Ucraina în frunte cu întâistătătorul acesteia Epifanii. Anunțul a fost făcut de către Episcopul de Cernigov și Ejinsk, Evstafii.

Episcopul citează portalul de știri al Vaticanului. Acesta spune că publicarea unei știri în care se vorbește despre alegerea lui Epifanii în fruntea Bisericii Ortodoxe din Ucraina este de fapt recunoașterea noii biserici.
 
„Oficial, Biserica Catolică nu a recunoscut noua biserică, dar publicarea unei asemenea știri transmite un semnal clar în ceea ce privește atitudinea Vaticanului față de Biserica Ortodoxă din Ucraina. Putem constata că diplomația Constantinopolului a fost mai abilă ca cea a Moscovei”, conchide episcopul.
 
În decembrie curent la Kiev a avut loc Soborul de unificare a Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Capul acestei noi biserici a fost ales Mitropolitul Epifanii. Acesta urmează să meargă la Constantinopol, unde va primi Tomos de autocefalie din partea Patriarhiei Lumii.
 
Înaintea Soborului din decembrie, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril s-a adresat cu o scrisoare Papei Francisc căruia i s-a plâns că Patriarhia Constantinopolului se implică în treburile canonice ale Patriarhiei sale.
loading...

Comments are closed.