Alte știri

Declarația deputaților lui Șor despre candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comunicat de presă

Considerăm că spectacolul de azi, regizat de președintele Maia Sandu și partidul său, este o profanare a normelor constituționale și o bătaie de joc față de cetățeni, care așteaptă rezultate în urma acțiunilor autorităților.

Pentru noi este evident că alegerile parlamentare anticipate, în această situație, sunt inevitabile.

În același timp, înțelegem că, până la organizarea acestor alegeri, țara trebuie să fie guvernată. În caz contrar, ne așteaptă un haos total și adâncire totală a crizei în care ne aflăm astăzi.

Pentru asta, avem nevoie nu de un guvern fictiv, ci de unul real și plenipotențiar. Acest guvern trebuie să fie unul din afara partidelor, apolitic, profesionist și tehnocrat. Acesta trebuie să fie format de un manager puternic, de clasă superioară.

Acest Guvern are misiunea de a soluționa într-un termen scurt câteva probleme principale. În primul rând, să asigure sănătatea și viața cetățenilor în perioada pandemiei prin organizarea vaccinării în masă a populației. În al doilea rând, să asigure stabilitatea sistemului social-economică și a celui financiar. Iar în al treilea rând, să asigure pregătirea și organizarea unor alegeri transparente și democratice.

Platforma „Pentru Moldova” consideră că doamna Mariana Durleșteanu este capabilă să formeze un astfel de cabinet de miniștri anti-criză.

Mariana Durleșteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Fiind ministru al Finanțelor, în perioada crizei financiare globale, a asigurat stabilitate în sistemul financiar al țării, fapt remarcat și în presa internațională de specialitate. Ea are experiență în administrarea atât a structurilor de stat, cât și private. Este omul care prin capacitățile sale, cunoștințele și profesionismul său a obținut succes. Faptul că Mariana Durleșteanu a fost inclusă nu o singură dată în listele ediției românești a revistei „Forbes” a celor mai bogate femei din România, o plasează în afara suspiciunilor de corupție.

Ne refeream anume la un asemenea manager anti-criză pentru funcția de prim-ministru.

Decizia noastră de a susține guvernul Durleșteanu va fi luată, bineînțeles, după ce va anunța componența cabinetului său și programul de guvernare. Dar, având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, suntem astăzi gata să semnăm în favoarea desemnării ei în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.