Politic

Declarația Înaltului Reprezentant Josep Borrell cu privire la recentele incidente de securitate din regiunea transnistreană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Declarația Înaltului Reprezentant Josep Borrell cu privire la recentele incidente de securitate din regiunea transnistreană:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Incidentele semnalate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova care au avut loc în ultimele zile sunt în detrimentul securității și stabilității Republicii Moldova. Uniunea Europeană face apel la actorii responsabili să evite destabilizarea situației. Salutăm cu tărie reacțiile reținute din partea autorităților Republicii Moldova, care ajută la menținerea calmului în țară.

UE este solidară cu Republica Moldova și își reiterează sprijinul ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și cu un statut special pentru regiunea transnistreană.

În scopul sprijinirii Republicii Moldova în abordarea impactului agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, UE oferă un ajutor cuprinzător pentru a face față provocărilor imediate ale fluxului de refugiați și și-a intensificat sprijinul pe termen mediu pentru a întări reziliența generală a Moldovei.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.