Politic

Declarația lui Alexandr Slusari despre remanierile din Guvern

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandr Slusari, despre remanierile guvernamentale:

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Deci, muntele vorbăraie de 6 luni despre remanieri a născut un șoarece plus o fisura tot mai mare pe interiorul guvernării.

Am înțeles acum exact ce înseamnă schimbare шило на мыло. Asta când în locul unui Gaibu vine altu Alaiba. Primul personaj este cel care timp de 15 luni s-a luptat cu zonele economice libere, și-a bătut joc de producătorii autohtoni și a chemat populația să se adapteze la scumpiri, deși personal a făcut zilele recente isterici că să fie transferat cu titlu de sinecură la ANRCETI cu salariul de 60 mii lei.

Alt domn deja a făcut comasarea ANRE cu Consiliul Concurenței, o”reformă” pe hărtie, care a paralizat ambele instituții pe 6 luni. După asta dânsul s-a răzgândit. A promovat un nou director la Consiliul Concurenței, care așa și a rămas inaptă. Tot Dumitru a „reușit” prin politica lui de cadre să aducă haos la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor în procesul achizițiilor publice. Taman azi comisia economie, finanțe și buget a acceptat demisia creaturii lui Alaiba, care умудрился în căteva luni să între în conflict cu aproape toți consilierii Agenției, inclusiv cu cei, propuși de el personal, și să blocheze activitatea acestei instituției strategice. Spuneți-mi, vă rog, pentru care meritele azi domnul Alaiba a fost desemnat în funcția de ministru al economiei?

Care sunt alte remanieri ? Poate am uitat ceva. Sigur. După trei luni de cautare avem mistra mediului, care a trimis către UE o scrisoare de protejare pentru Uzina Metalurgică Râbnița. Jos pălărie pentru asemenea politica de cadre !

Nu mai am nici un interes politic, dar nu pot tacea ca cetățean, care sincer crede în perspectiva europeană a Republicii Moldova. După aceasta mimare de remanieri eu cred că este vitală intervenția doamnei Sandu. Spre deosebire de corul altor persoane, mulți dintre care au interese de a destabiliza situația în țara, eu nu chem la demisia imediată a Guvernului. Un pic cunosc cum funcționează mecanismul guvernamental și nu pot veni cu idei iresponsabile. Dacă nu este gata alta garnitura pentru cabinetul de miniștrii, demisia executivului aruncă țara în haos în plina criza și război. Adică vom avea aceeași destabilizare, dorită de forțele ostile. Dar și în cel mai bun caz e nevoie de minimum o lună, ca să fie funcțională o nouă structură guvernamentală cu toate ministerele și agențiile.

Cred că unica șansa de a salva situația ar fi inițiativa doamnei președinte pentru convocarea tuturor partidelor sănătoase și reprezentanții din societate civilă și asociațiile de business cu viziuni proeuropene și naționale în vederea semnării în timpul războiului hibrid impotriva țării noastre a unui pact de agenda europeană în contextul procesului de aderare la UE și formării a unui Guvern de unitate națională, care urmează să fie investit maximum în februarie-martie.

Altfel riscăm să plătim foarte scump pentru incompetența, încăpățânarea și jocuri obscure a unor demnitari de stat de rang înalt.

loading...

Comments are closed.