Politic

Declarația lui Igor Dodon, după înaintarea lui Golovatiuc la funcția de premier

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Candidatul PSRM la funcția de prim-ministru, Vladimir Golovatiuc, este o candidatură destoinică! Îl consider un profesionist, cu o vastă experiență de muncă. Lucrăm într-o echipă cot la cot din anul 2008”, a declarat Igor Dodon, după ce o nouă majoritate parlamentară a anunțat astăzi că înaintează Președintelui Republicii Moldova un alt candidat la funcția de premier.

”Sunt ferm convins că Vladimir Golovatiuc este capabil să soluționeze criza socială, financiar-bugetară și pandemică. Totodată, doar un Guvern cu competențe depline poate să depășească situația de criză, să asigure procurarea vaccinurilor și vaccinarea în masă a populației, după care am putea discuta anumite scenarii politice și despre alegeri anticipate.

Considerăm în continuare că în perioada pandemiei, pot insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate, când sunt confirmate zilnic mii de infectări și zeci de persoane decedate, doar politicienii cinici, care sunt în stare să treacă peste cadavre doar pentru câteva procente din rating și noi mandate în Parlament”, a declarat Igor Dodon, liderul PSRM.

Precizăm că liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a prezentat declarația majorității parlamentare, care subscrie sub propunerea de înaintare a candidaturii lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru. De asemenea, a fost făcută o adresare oficială către Președintele țării, ca să fie desemnat, conform normei constituționale, candidatul majorității parlamentare la funcția de premier.

loading...

Comments are closed.