Declarația Platformei DA cu privire la protestul care va avea loc duminică, 18 septembrie 2022

Platforma DA, în calitate de partid politic, nu va ieși la protest alături de Șor, Dodon, Platon, Plahotniuc. Noi am ieșit la proteste împotriva lor și vrem pedepsirea tuturor celor care au încălcat legea.

Platforma DA susține manifestația organizată de agricultori, pentru că revendicările lor sunt absolut justificate, manifestația este una fără culori politice, iar reprezentanții breslei fac parte din toate partidele politice.

Platforma DA respectă dreptul la libera exprimare a fiecărui cetățean, cât și dreptul de a protesta. Platforma DA ca partid politic nu planifică să participe sau să organizeze proteste în perioada imediat următoare. Totodată, noi ne rezervăm dreptul să susținem demersurile breslelor profesionale care au anumite cerințe sau așteptări din partea guvernării.

Faptul că anumite clanuri oligarhice încearcă să folosească politic anumite greșeli ale puterii și să exploateze nemulțumirea firească a oamenilor este consecința neaplicării legii la timpul cuvenit. Guvernarea având toate pârghiile înmânate de cetățeni la alegeri și de către Constituția Republicii Moldova: majoritate parlamentară, președinție, întreaga componență a guvernului, SIS, Procuratură, Procuratura Anticorupție, Poliție, judecători la Curtea Supremă de Justiție, CSP, CSM, CNA, institute unde la conducere au venit oameni promovați de PAS.

Îndemnăm reprezentanții acestor instituții ale statului să aplice legea în raport cu grupurile politico-criminale! Platforma DA nu-și dorește ca aceste clanuri să se revanșeze politic, iar în acest scop propunem puterii să recurgă la remanieri urgente ce vor permite corectarea cursului economic, o mai bună comunicare cu societate și degajarea atmosferei negative din societate. Aceste lucruri trebuie îndeplinite în timp ce așteptăm ca justiția “reformată” să își facă treaba.

Comunicat de presă

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share