Alte știri

Declarația Platformei “Pentru Moldova”, după alegerea lui Vitiuc în funcția de vicepreședinte al Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

DECLARAȚIA PLATFORMEI PARLAMENTARE „PENTRU MOLDOVA”

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” salută decizia de vineri, 4 decembrie, a Parlamentului Republicii Moldova privind alegerea colegului nostru de platformă, deputatul Partidului Politic „ȘOR” Vladimir Vitiuc, în funcția de vicepreședinte al Legislativului, o hotărâre perfect legală și care corespunde tuturor normelor democratice, dar și coraportului de forțe existent în Parlament.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” amintește că este formată în prezent din 16 deputați, fiind al doilea grup parlamentar ca pondere în actualul Legislativ. Astfel, reprezentarea sa în prezidiului Parlamentului printr-o funcție de vicepreședinte al Legislativului este nu doar legală, dar și necesară în contextul raportului de forțe.

Amintim în context că în conformitate cu practicile și standardele parlamentarismului, atât majoritatea parlamentară, cât și grupurile/fracțiunile din opoziție trebuie să fie reprezentate în conducerea Legislativului. În acest context, toate acuzațiile lansate de unele grupări politice despre coaliții, alianțe și înțelegeri obscure nu au absolut niciun argument juridic sau politic.

Subliniem că Vladimir Vitiuc deține o amplă experiență legislativă, inclusiv în calitate de vicepreședinte al Parlamentului pe care a deținut-o în legislatura precedentă, experiență pe care o va utiliza pentru a eficientiza activitatea parlamentară, aceasta fiind scopul principal al Platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” salută și deciziile Parlamentului prin care reprezentanții săi au fost aleși în fruntea mai multor comisii parlamentare permanente, ei urmând să-și aducă contribuția la organizarea eficientă a activității acestora pentru adoptarea legilor necesare pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, Platforma parlamentară „Pentru Moldova” cheamă la calm toate grupurile politice din Legislativ, îndeamnă deputații să-și tempereze emoțiile și să renunțe la declarațiile politice și incitarea la ură. În această perioadă extrem de complicată pentru Republica Moldova, deputații trebuie să-și asume responsabilitatea și să identifice soluții pentru problemele țării și ale cetățenilor.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.