Politică

Declarația președintelui Maia Sandu despre pretinsa casă conspirativă a lui Platon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șefa statului Maia Sandu spune că Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a refuzat să sechestreze calculatoarele care aparțin grupării Platon, în cadrul perchezițiilor desfășurate în dosarul privind filarea unui judecător, scrie tv8.md

Președintele a spus că aflat despre aceasta în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS), în cadrul căreia s-a discutat despre măsurile întreprinse de către organele abilitate referitor la prevenirea riscului eschivării persoanelor acuzate de la răspunderea penală în cazurile de corupție mare.

„Am aflat că a fost decizia PCCOCS să nu confiște calculatoarele care au fost găsite la momentul când se investiga gruparea care încerca să fileze un judecător. Decizia procurorilor a fost să sechestreze doar două telefoane, în același timp, a decis că calculatoarele care au fost depistate la locul crimei nu trebuie sechestrate, zicând că ele nu au treabă cu obiectul investigației, înainte ca să se documenteze ce este în aceste calculatoare și să poată într-adevăr să facă această concluzie: are sau nu are de afacere aceste calculatoare cu obiectul investigației. Este un element pe care cred că trebuie să-l cunoaștem atunci când vom vorbi despre Procuratură. Există suspiciuni că anumiți procurori sunt implicați în protejarea anumitor criminali”, a spus Sandu.

loading...

Comments are closed.