Actual

DECLARAȚIE: Consiliul de Integritate a devenit nefuncțional și și-a suspendat activitatea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pornind de la circumstanțele de fapt și de drept înregistrate, Consiliul de Integritate, intervine cu următoarea declarație:

Este de menționat că, în data de 30 septembrie 2021 a expirat mandatul membrului Consiliului de Integritate desemnat de către Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Prin urmare au rămas în componența doar 4 membri. Astfel, Consiliul de Integritate a devenit nefuncțional, or, art.12, alin. (9) din Legea nr.132 din 17.06.2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate stabilește că, ședințele Consiliului de Integritate sunt deliberative, dacă la acestea participă 5 dintre membrii desemnați.

Întru asigurarea funcționalității în continuare a Consiliului de Integritate, au fost perfectate și trimise demersuri în adresa Parlamentului Republicii Moldova, Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Justiției, precum și Congresului Autorităților Locale din Moldova, pentru a desemna, conform competențelor, reprezentanți în Consiliul de Integritate, astfel încât să fie reluată activitatea, mai ales că, Consiliul de Integritate are o agendă de lucru destul de încărcată la această etapă importantă pentru societate.

Având în vedere cele constatate, Consiliul de Integritate declară că, își suspendă orice activitate, până la desemnarea membrilor în Consiliu, din partea autorităților menționate supra.

loading...

Comments are closed.