Economic

Declarație de peste Prut: România va trimite păcură la Chișinău atât cât e nevoie

Ministrul român interimar al Energiei se arată convins că R. Moldova nu va rămâne fără gaze naturale
Pinterest LinkedIn Tumblr

Virgil Popescu, ministrul român interimar al Energiei, afirmă că autoritățile de peste Prut explorează diverse soluții pentru a ajuta R. Moldova pentru a depăși criza din sectorul energetic. Astfel, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Digi 24, ministrul a declarat că „România va trimite păcură la Chișinău atât cât e nevoie”, scrie ZdG.md

Oficialul susține că rafinăriile din România pot produce o cantitate suficientă de păcură pentru a ajuta în acest sens și R. Moldova.

„Actualmente, nu livrăm în regim normal gaze naturale R. Moldova. Asigurăm cumva un echilibru la graniță prin acest gazoduct Iași-Ungheni-Chișinău. Explorăm diverse soluții pentru ajutorarea R. Moldova. Încercăm să ajutăm și să venim în întâmpinarea solicitării cu păcura R. Moldova și, probabil că, acest lucru se poate rezolva destul de repede. România va trimite păcură la Chișinău atât cât e nevoie. Aici nu-i problemă. Rafinăriile din România pot produce suficient de multă păcură, atât pentru consum intern, cât și pentru a ajuta R. Moldova. Studiem împreună cu colegii din R. Moldova diverse opțiuni pentru a-i ajuta din toate punctele de vedere”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul român interimar al Energiei se arată convins că R. Moldova nu va rămâne fără gaze naturale.

„Studiem toate soluțiile, să avem contact permanent și la nivelul ministerului de Externe și la nivelul ministerului Energiei și Transgaz direct cu operatorul de transport din R. Moldova (…). Sunt convins că R. Moldova nu va rămâne fără gaz”, a accentuat oficialul.

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat miercuri, 20 octombrie, că se duc discuții cu Ministerul Energiei din România în vederea achiziționării unor cantități de păcură.

„Vă informez că sunt în discuții și cu Ministerul Energiei din România, inclusiv am făcut și solicitare oficială pentru a achiziționa păcură suplimentară pentru sezonul de încălzire și sper să avem foarte curând vom avea un răspuns din partea colegilor din România”, a declarat Spînu.

loading...

Comments are closed.