Declarație: În cazul când, creditul rus nu va putea fi accesat de Guvern, vom avea deficiență în finanțarea unor cheltuieli

Premierul Ion Chicu, astăzi – în urma ședinței tradiționale de luni dimineață, cu Președintele Republicii Moldova și Președintele Parlamentului, a venit cu unele declarații legate de desfășurarea ulterioară a activiăților pe timp de stare de urgență.

„De astăzi, bugetarii revin la muncă. E adevărat, într-un regim special. Administratorii, conducătorii de instituții au dreptul să solicite la serviciu acei funcționari care sunt necesari imediat într-o zi sau alta. O parte din colegi vor continua să lucreze la distanță”, a spus Chicu.

În același timp, a mai adăugat: „Pe 15 mai se va finaliza starea de urgență, după cum am spus – nu intenționăm să extindem această stare. Respectiv, după aceasta vor reveni la serviciu în regim normal și Parlamentul, dar și alte instituții”, a susținut el.

„Și în această lună, Poșta Moldovei va asigura distribuirea pensiilor pentru persoanele în etate, deoarece riscul contaminării încă există”, a comunicat Prim-ministrul.

Totodată, Chicu s-a referit și la creditul din Federația Rusă.

„Săptămâna aceasta, pe 7 mai, Curtea Constituțională va examina contestarea unor politicieni în ceea ce privește creditul rusesc. Eu continui să remarc faptul că este un atac politic. În cazul când, creditul nu va putea fi accesat de Guvern, vom avea deficiență în finanțarea unor cheltuieli incluse în rectificarea bugetului, votată cu 2 săptămâni în urmă în Parlament. În cazul anulării acestui credit, Guvernul va trebui să vină în Parlament cu o rectificare în minus cu 4 miliarde de lei”, a conchis premierul.

Citește și: Igor Dodon a adus mulțumiri medicilor noștri care fac față acestei provocări majore și dau dovadă de profesionalism

Total
0
Shares
Total
0
Share