Declarație: Prețul real al unui metru cub de gaz este de 9 lei cu TVA, dar nu 14 lei

Consumatorii din Republica Moldova achită cu cel puțin 5 lei mai mult pentru un metru cub de gaze naturale. Liderul unui partide opoziție a prezentat noi informații, potrivit cărora prețul real al gazului pentru cei peste 740 de mii de consumatori ar trebui să fie de 9 lei pentru un metru cub, dar nu 14,40 lei, cât este în prezent.

Într-un live făcut pe Facebook, politicianul a anunțat că, în cadrul unei licitații anunțate de ”Fabrica de sticlă” din Chișinău, compania de stat ”Energocom” a prezentat o ofertă de 6,80 lei cu TVA.

”Stimați cetățeni, voi azi achitați 14,40 gazul de la Energocom și tot ieri Energocom vinde deja cu 6,80 lei, deci ”nacrutca” este de 100%, nici nu 50%. Din momentul în care gazul ieri ei l-au vândut pentru ”Fabrica de sticlă” cu 6,80 cu TVA, transport, livrare și la oameni e 14.40 lei… Stimați cetățeni, spuneți vă rog, dvs vă dați seama ce fac acești mizerabili? Sunt și alte întreprinderi de stat, de exemplu ”Franzeluța” SA, dvs înțelegeți că dacă ei ar da gazul cu 6 lei la ”Franzeluța”, atunci milioane de pâini gratis ar avea pe lună pensionarii, familiile sărace, veteranii… Pâine ar ajunge la toată lumea”, a spus acesta.

În acest context, politicianul a venit cu un mesaj pentru Maia Sandu. Potrivit politicianului, președintele țării cunoaște despre schemele ilegale pe care le folosesc unele grupări din PAS, dar nu face nimic pentru a le opri.

”Doamna Sandu, dvs ați declarat că veți fi președintele tuturor, și eu v-am crezut. Dar azi, dvs nu sunteți președintele tuturor cetățenilor, după cum i-ați divizat în răi și buni, dar cu siguranță sunteți președinta tarifelor obraznice și uriașe în Republica Moldova”, a spus el.

Liderul politic nu exclude că în cazul în care tariful la gaz nu va fi micșorat imediat, acesta va organiza proteste.

”Stimați cetățeni, eu cred că noi trebuie să lăsăm politica la o parte și să mergem să înădușim acest ”Energocom”, care azi este mai vestit decât ”Metalferos” pe timpul lui Plaha. Trebuie să cerem claritate, ce se întâmplă la noi pe piața energetică”, a conchis politicianul.

Total
0
Shares
Total
0
Share