Politic

Declarație scandaloasă a Maiei Sandu în zi de doliu: „Haideți să nu vorbim despre moartea a milioane de oameni din perspectiva ideologiei”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La evenimentul de comemorare a victimelor nazismului și stalinismului, a fost prezentă și prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta a spus că toate regimurile trebuie tratate la fel și a îndemnat să nu mai discutăm despre moartea a milioane de oameni din perspectivă ideologică.

Premierul Maia Sandu a declarat că, acum 80 de ani, „doi dictatori”, Stalin și Hitler, au deschis calea spre numeroase atrocități la adresa oamenilor și au urmat exterminări, deportări, lagăre, Gulag, foamete etc. Potrivit oficialului, fiecare familie din R. Moldova a avut de suferit de pe urma acestor regimuri totalitare.

„Toate regimurile totalitare trebuie tratate la fel, pentru că au fost criminale și antiumane”, a afirmat Maia Sandu, amintind că „cei care nu învață lecțiile istoriei riscă să le repete”.  Tot Maia Sandu spune însă că nu contează ce haină a purtat călăul, îndemnând să nu mai discutăm despre moartea a milioane de oameni din perspectiva ideologică, fapt care vine în contradicție cu prima frază, din motiv că, aceste crime au fost săvârșite din motive ideologice și nu pot fi tratate altfel decât ideologic, în caz contrar, acestea s-ar putea uita și ulterior repeta.

Această declarație a fost comentată de internauți, Marcela Tusca scrie „Da din ce perspectivă dacă nu IDEOLOGICĂ să discutăm despre moartea a milioane de oameni sub două regimuri IDEOLOGICE: nazism şi comunism?! Altfel spus, dacă cauza milioanelor de morţi NU ESTE IDEOLOGICĂ, atunci ce-ai înţeles tu, Maia Sandu, din secolul XX?.”

De menționat că mâine, după zi de doliu, în Piața Marii Adunări Naționale se va organiza un concert grandios sub patronajul lui Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.