Declarațiile Maiei Sandu despre retragerea pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană ar putea tensiona relațiile în regiune

Declarațiile Maiei Sandu despre retragerea pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană ar putea tensiona relațiile în regiune. Afirmația a fost făcută de către președintele Igor Dodon, care a atras atenția că în ultimele două săptămâni tot mai mult se vorbește despre un nou război.

„Aceste declarații, care s-au făcut în pripă, eu sper că nu sunt sub dictantul cuiva sub aspect de interes geopolitic. Sper că sub acest aspect nu stau jucători geopolitici importanți, care o conduc în declarații pe președintele ales Maia Sandu. Aceste declarații nu corespund situației din Republica Moldova. Am văzut multe acuzații reciproce. Mi-am amintit de anii 90, cu regret. Atâtea discuții despre destabilizare și război, Doamne ferește! Aceste declarații au fost provocate de președintele ales, Maia Sandu”, a spus Igor Dodon la postul public de televiziune.

Amintim că la prima sa conferință de presă în format desfășurat, președintele ales, Maia Sandu, s-a pronunțat în favoarea retragerii Grupului Operațional al trupelor rusești din Transnistria și a transformării misiunii de menținere a păcii de pe Nistru într-una civilă sub auspiciile OSCE.

Total
0
Shares
Total
0
Share