Alte știri

Decret prezidențial: Nu ai trei copii, nu poți ocupa funcția de Ministru!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenco, în timpul unei adresări către popor și Adunării Naționale a îndemnat să fie susținute familiile cu mulți copii. Acesta a propus ca statul să construiască mai multe locuințe confortabile pentru familiile numeroase.

„A născut, haideți s-o ajutăm să își crească copilul. Mâine nu va mai avea cine trăi în Belarus dacă se păstrează tendința.” a spus președintele, făcând aluzie la scăderea bruscă a natalității, scrie site-ul reform.by

Acesta a propus să fie luați în vizor și înalții funcționari de stat. Lukașenco a spus că a propus anterior ca să nu fie angajați pe posturi înalte cei care nu au îndeplinit serviciul militar obligatoriu. Acum se propune și angajarea în baza numărului de copii. „Trebuie să ne uităm la numărul de copii, dacă nu ai trei, nu poți fi ministru.” spune președintele Belarusului, oferindu-l ca exemplu pe prim-ministrul Serghei Rumas, care are patru copii.

Totodată, Alexandr Lukașenco a spus cerut Guvernului să prelungească programele capitalului familiar pentru încă 5 ani, pentru a susține natalitatea din țară.

loading...

Comments are closed.