Economic

Deficitul bugetar a atins la 3,2 miliarde de lei după primele patru luni ale anului curent

Pinterest LinkedIn Tumblr

Veniturile bugetului de stat al R. Moldova la începutul lunii mai s-au ridicat la 17,3 miliarde lei, în creștere cu 3,3 miliarde lei față de perioada corespunzătoare a anului 2021. Potrivit Infotag, acest lucru rezultă din datele preliminare ale ministerului finanțelor.

Conform calculelor sale, cheltuielile au crescut cu 3,5 miliarde lei și au depășit 20,5 miliarde de lei. Drept urmare, deficitul bugetar a ajuns la 3,2 miliarde de lei în patru luni. Totodată, soldul fondurilor din conturile bugetului de stat s-a ridicat la 5,2 miliarde lei.

În ceea ce privește bugetul național, care include și bugetele locale și fondurile de asigurări sociale și de sănătate, veniturile acestuia la sfârșitul lunii aprilie se ridicau la 27,1 miliarde lei (+4,5 miliarde), iar cheltuielile erau de 29,5 miliarde lei (+4, 7 miliarde). Cu un deficit de 2,4 miliarde lei, soldurile din conturile componentelor bugetului public național s-au ridicat la 8,8 miliarde lei.

Ministerul finanțelor a subliniat că „este asigurată îndeplinirea tuturor obligațiilor de plată pe perioada ianuarie-aprilie, toate plățile fiind finanțate integral”.

loading...

Comments are closed.