Social

Deja două incendii depistate la timp datorită detectoarelor de fum instalate de autorități

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două incendii au reuşit să prevină în ultima perioadă pompierii din UTA Gagauz-Yeri, în urma activării detectoarelor de fum, instalate în cadrul campaniei „O casă protejată – o viaţă salvată”, transmite MOLDPRES cu referire la presa din autonomie.

Potrivit lui Vitali Dede, şeful Direcţiei regionale pentru situaţii excepţionale, campania amintită este implementată în toate localităţile din autonomia găgăuză, prioritate având familiile defavorizate.

„Patru localităţi încă nu au achiziţionat utilajul necesar. Am trimis autorităţilor locale solicitările necesare, ca acestea să găsească mijloacele necesare pentru a cumpăra echipamentul. Până atunci, pentru unele gospodării am procurat detectoare din sursele executivului autonomiei”, a explicat Vitali Dede pentru gagauzinfo.md.

Până în prezent, în autonomia găgăuză au fost instalate 1057 de detectoare de fum, în 560 de blocuri şi case de locuit. Procesul continuă, prioritate la instalare având cetăţenii din grupurile de risc.

Programul „O casă protejată – o viaţă salvată” a fost lansat în primăvara anului 2018, la iniţiativa Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență.

Citește și: Centru Capitalei revine la NORMAL: Se demontează Bradul și decorațiile de Crăciun din PMAN

loading...

Comments are closed.