Delegația IGPF a participat la cea de-a IV-a Conferință Internațională privind gestionarea frontierelor

În perioada 23 – 24 noiembrie 2021, șeful Poliției de Frontieră Rosian VASILOI a fost invitat în cadrul celei de-a „IV-a Conferință Internațională privind gestionarea frontierelor”, care a avut loc la Kiev, Ucraina, organizată de către ICMPD.

În cadrul conferinței au participat reprezentanți ale autorităților de frontieră, vamale, precum și alți reprezentanți din domeniul public și privat.

Obiectivul principal al conferinței a fost cel de a împărtăși, prezenta și discuta bunele practici și recomandări în ceea ce privește contribuția gestionării frontierelor la dezvoltare și schimb de informații.

În acest sens, au fost abordate două tematici ca platformă pentru discuții deschise și orientate spre soluții, precum:
– Rolul gestionării frontierelor ca factor de dezvoltare și garanție a securității;
– Fluxul de informații în contextul gestionării frontierelor: necesitatea de a consolida și de a raționalizarea fluxului de informații între actorii din domeniul gestionării frontierelor.

În cadrul conferinței, șeful Poliției de Frontieră a purtat discuții și a prezentat informații cu privire la „Fluxul de informații în contextul gestionării frontierelor: Experiența Poliției de Frontieră din Moldova și modalități de dezvoltare în viitor”.

Totodată, de către conducerea IGPF au fost prezentate bunele practici, experiențele și realizările Poliției de Frontieră a Republicii Moldova atât la nivel național cât și internațional.

Total
0
Shares
Total
0
Share