Politic

Delegația parlamentară la APCE a avut o întrevedere cu Pierre-Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere, coraportorii APCE pentru țara noastră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a avut, miercuri, o întrevedere cu Pierre-Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere, coraportorii APCE pentru țara noastră.

Președintele delegației, Ion Groza, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, a prezentat noua componenta a delegației parlamentare a Moldovei la APCE.

A urmat un schimb de opinii privind situația politică din Republica Moldova. Coraportorii au subliniat ca stabilitatea politică obținută după alegerile parlamentare din 11 iulie anul curent este șansa pentru a realiza reformele necesare în stil pașnic și democratic.

Coraportorii au evidențiat că Uniunea Europeană și Consiliul Europei acordă sprijin și susținere în parcursul european al țării noastre prin toate mecanismele de care dispun, inclusiv expertiză și asistență financiară.

Oficialii APCE au apreciat realizarea rapidă de către guvernare a angajamentului de creștere a pensiilor.

În cadrul întrevederii, fiecare dintre membrii delegației, reprezentanți ai majorității și ai opoziției parlamentare, și-au expus opiniile privind starea de lucruri actuală din Republica Moldova.

În încheierea discuțiilor, s-a convenit asupra continuării și aprofundării dialogului în cadrul apropiatei vizite a coraportorilor în Republica Moldova.

Astăzi, se încheie sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Din componența delegației Parlamentului Republicii Moldova au făcut parte președintele delegației naționale la APCE, Ion Groza, și membrii delegației – vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, deputații Adela Răileanu și Natalia Davidovici.

loading...

Comments are closed.