Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Reuniunea are loc în perioada 20-24 iunie, la Strasbourg.

Din componența delegației fac parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, precum și vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.

Agenda sesiunii APCE include dezbateri pe marginea mai multor subiecte de actualitate, inclusiv despre consecințele umanitare ale războiului din Ucraina și despre cazurile raportate de prizonieri politici în Federația Rusă. De asemenea, va avea loc un panel la nivel înalt, urmat de o dezbatere interactivă pe tema „Susținerea securității democratice în Europa”. Parlamentarii vor discuta și despre controlul comunicării online, despre modul de prevenire și combatere a antisemitismului în Europa și despre vaccinarea care ajută la prevenirea unor boli.

În cadrul sesiunii vor ține discursuri Președintele Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, și Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos.

Total
0
Shares
Total
0
Share