Economie

Delegația Republici Moldova a avut o discuție cu vicepreședintele Băncii Mondiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Joi, 22 aprilie curent, Delegația Republicii Moldova a avut o discuție în format on-line cu Vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde, în cadrul Ședintelor de Primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale.

În cadrul discuției Delegația Republicii Moldova și-a exprimat angajamentul privind continuarea implementării eficiente a proiectelor în derulare din portofoliul Băncii.

La rândul său, Vicepreședintele Băncii Mondiale, Anna Bjerde a informat că în zilele imediat următoare Banca Mondială va aproba finanțarea adițională pentru procurarea de vaccinuri anti-Covid-19, care a fost negociată cu Republica Moldova în luna martie curent, în valoare de 24,8 mil. euro. Concomitent, Banca Mondială este în așteptarea negocierii finanțărilor pentru proiectele agreate care urmează să primească resurse concesionale din partea Asociației Internaționale pentru Dezvoltare în cadrul anului fiscal 2021 al Băncii Mondiale.

Prioritățile în colaborarea cu Banca Mondială în perioada ce urmează sunt: elaborarea noului cadru de parteneriat pentru următorii 4 ani, dar și agrearea unui set de măsuri de politici care va sta la baza deblocării finanțării deficitului bugetar al țării.

În finalul discuției, Vicepreședintele Băncii Mondiale a informat Delegația Republicii Moldova despre faptul că mandatul managerului de țară pentru Republica Moldova, Dna Anna Akhalkatsi se încheie în vara anului curent, astfel fiind prezentat noul manager de țară – Dna Inguna Dobraja.

loading...

Comments are closed.