Alte știri

Delegația Rusiei revine la APCE! 4 dintre acești parlamentari se fac responsabili de crime de război în Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Delegația Federației Ruse revine în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), inclusiv cu votul reprezentanților din Republica Moldova, Ion Ceban și Andrei Năstase. Președintele ucrainean Volodimir Zelenschi a criticat dur această decizie. Aceeași reacție a avut-o și parlamentarul român, Iulian Budai – vedeți mai jos mesajul postat de el pe facebook.

„16 ore de muncă la Consiliul Europei.
Ultimul raport a durat 9 ore și s-a terminat la ora 01.00. Raport pe primirea delegației Rusiei, absentă de 5 ani, după agresiunea din Ucraina și anexarea Peninsulei Crimeea.
Cu mici excepții toate țările din est au votat împotriva revenirii delegației Rusiei cu drepturi depline de vot. Dintre delegațiile țărilor din vest ne-au susținut conservatorii britanici, dar și reprezentanți ai partidului olandez D66. Mulțumim Petra Stienen!
Din est: Polonia, țările baltice, Ukraina, Georgia. După pauza de la 22.00 am mai rămas doi români în sală. Evident că eu am votat împotriva raportului.
Cea mai mare dezamagire, dincolo de ce ne desparte acasă, este că reprezentantul PSD a votat pentru reîntoarcerea delegației Rusiei la Consiliul Europei.
 
Fără ca Rusia să fi respectat cele 7 rezoluții îndreptate către dânsa până acum.
Fără ca Rusia să se fi retras din Crimeea.
Fără ca Rusia să se retragă din Georgia.
Fără ca Rusia să facă lumină în moartea lui Boris Nemțov. Sau a lui Magnitsky.
Fără ca Rusia să nu mai cenzureze Internetul.
Fără ca Rusia să se angajeze să respecte libertatea de expresie, de credință și minoritățile de tot felul.
Fără ca Rusia să înceteze atacurile cibernetice și implicarea în procesul de fake news în preajma alegerilor din Europa.
Fără ca Rusia să explice de ce și cum a fost implicată în BREXIT.
Fără ca Rusia să se angajeze să scoată trupele rusești de pe teritoriul Moldovei (Transnistria).
Fără ca Rusia să elibereze prizonierii politici din Ucraina și marinarii capturați în Marea Azov.
Fără ca Rusia să își ceară scuze mai întâi și apoi să se oblige să respecte niște reguli.
Fără ca măcar una dintre aceste cerințe să fie îndeplinite, deputatul PSD – Adrian Socotar a votat în mod inexplicabil pentru acest raport.
 
Câțiva oameni am votat cele câteva sute de amendamente (filibuster) pentru a opri tăvălugul rusesc care va ajunge mâine la Strasbourg. Cu drepturi depline. Mai ales că miercuri avem votarea noului Secretar General al CoE.
 
Așa e în politica. Nu totul e fair. Nici măcar în relații internationale. Am fost prea puțini de data aceasta. Poate o sa fim mai mulți în viitor.
Mâine delegația Rusiei revine la Strasbourg și cu votul PSD. Delegația Rusiei conține și 4 parlamentari care se fac responsabili pentru crime de război în Ucraina”.
loading...

Comments are closed.