Delegația UE acuză BNM că nu a coordonat un comunicat de presă

Joi, 9 iunie 2022, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. Urmare a aceste întrevederi, BNM a emis un comunicat de presă, înserând în acesta și câteva declarații ale oficialului european, însă care nu au fost coordonate cu Delegația UE în Moldova.

”La rândul său, oficialul UE, Jānis Mažeiks, a remarcat eforturile BNM depuse pentru menținerea stabilității financiare în contextul presiunilor inflaționiste semnificative din țara noastră, precum și continuitatea acțiunilor băncii centrale de la noi în avansarea reformelor, pentru menținerea unui sector financiar-bancar sigur și modern.

Excelența Sa a exprimat deschiderea Uniunii Europene de a sprijini și de azi înainte acțiunile pe care le desfășoară Banca Națională a Moldovei pentru a susține economia și încrederea cetățenilor în realizarea responsabilă a mandatului său de bancă centrală”, este notat în comunicatul de presă al BNM.

”Clarificare din partea Delegației UE în Republica Moldova cu privire la relatările legate de întâlnirea dintre ambasadorul UE, Jānis Mažeiks, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

Declarațiile care au fost atribuite Ambasadorului UE nu au fost coordonate cu Delegația UE.

Delegația UE va continua dialogul cu autoritățile și instituțiile Republicii Moldova pentru a sprijini depășirea dificultăților și provocărilor din economie în beneficiul cetățenilor moldoveni”, este precizarea misiunii diplomatice a UE.

Total
0
Shares
Total
0
Share