Delegația UE îi invită pe moldoveni să se alăture sărbătoririi Zilei Europei

 

Delegația UE în Republica Moldova invită locuitorii și oaspeții capitalei moldovenești să se alăture sărbătoririi Zilei Europei la 9 mai. Evenimentele dedicate acestei zile vor fi lansate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

„Ziua Europei este despre oameni și pentru oameni! Este o zi în care ne amintim că solidaritatea ne face mai puternici”, a declarat ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Festivitatea de la Chișinău va fi deschisă de Maia Sandu și de Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn.

Programul include un târg interactiv dedicat sprijinului acordat de UE Moldovei, o zonă gastronomică, activități interactive și educative pentru copii și mai multe concerte. Festivitățile se vor încheia cu un concert de gală „Ziua Europei 2024: Europa ești tu!

Delegația UE în Republica Moldova va organiza, de asemenea, o serie de evenimente pentru a marca Ziua Europei pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Festivalul Filmului și Culturii Europene.

Un program detaliat al tuturor evenimentelor este disponibil aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share