Economic

Delegație a Consiliului Mondial al Energiei – în vizită la Termoelectrica

Pinterest LinkedIn Tumblr

Delegație a Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CME), în frunte cu directorul general executiv, Ștefan GHEORGHE, s-au aflat în cadrul unei vizite de documentare la Termoelectrica.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În cadrul unei ședinței de lucru, cu participarea managementului întreprinderii și reprezentanților Universității Tehnice a Moldovei (UTM), au fost lansate discuții cu privire la sistemul energetic al Republicii Moldova, precum și importanța întreprinderii Termoelectrica în asigurarea securității energetice a statului, în special în perioada actuală de tranziție energetică.

În context, directorul general interimar al Termoelectrica S.A., Vasile LEU a prezentat instituția pe care o conduce, proiectele în desfășurare, precum și viziunile de dezvoltare – îmbunătățirea capacității de producere și modernizarea instalațiilor de cogenerare fiind printre proiectele prioritare ale întreprinderii.

La rândul său, directorul general executiv al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, Ștefan GHEORGHE, a menționat: “Suntem întotdeauna foarte ancorați în relația de colaborare cu Republica Moldova. La nivelul Comitetului Național Român, dar și la nivelul Consiliului Mondial al Energiei se discută despre coagularea Moldovei la Consiliul Mondial al Energiei. De aceea am venit la Dumneavoastră ca să Vă prezentăm instrumentele tranzacționale la CME, fie ca comitet individual sau membri ai CNR. Ne-ați demonstrat că aveți specialiști bine pregătiți în domeniul energetic și tot suportul nostru în continuare”

Vizita de lucru a delegației Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei face parte din cadrul evenimentului la tema: “Tranziția energetică – provocări și soluții”, organizat de Termoelectrica S.A. în parteneriat cu UTM, în perioada 29 septembrie – 1octombrie.

Consiliul Mondial al Energiei (World Energy Council) este cea mai mare organizație mondială cu activitate în domeniul energiei, având misiunea de a promova furnizarea și utilizarea durabilă a energiei. În prezent, CME are comitete membre în aproape 100 de țări ale lumii, printre care și în România, din anul 1924.

loading...

Comments are closed.