Politic

Democrații lui Vlad Plahotniuc vor stabili un nou set de priorităţi pe care se vor axa în 2018

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova va stabili un nou set de priorităţi pe care va merge mai departe şi care vor sta la baza activităţii echipelor de la Guvern şi Parlament. Evaluarea activităţii partidului, precum şi concluziile privind  viitoarele acţiuni  se bazează inclusiv  pe ultimul sondaj de opinie, realizat la comanda PDM.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat ieri în cadrul briefingului de presă că partidul pune un accent deosebit pe consultarea percepţiei societăţii vizavi de acţiunile guvernării. PDM va continua să se ghideze după aceste sondaje, dar şi după rapoartele pe care le primeşte din partea colegilor din teritoriu în urma întâlnirilor cu cetăţenii.

„Ultimul sondaj arată o îmbunătăţire a percepţiei cetăţenilor vizavi de eforturile guvernării. Raportul dintre optimişti (30%) versus pesimişti (23%) este unul pozitiv, iar încrederea Guvernului a atins cota de 22%. Aceasta în situaţia în care, la începutul anului 2016, la învestirea Guvernului Filip, încrederea în această instituţie nu depăşea 4%-5%. Un exemplu relevant în acest sens este programul ”Prima casă”, dar şi măsurile de redresare a situaţiei în educaţie. Astfel, majoritatea dintre cei chestionaţi au auzit de acest program, iar 80% apreciază stoparea închiderii şcolilor”, a declarat Gamurari.

În acelaşi sondaj se regăsesc teme care au fost discutate inclusiv la şedinţa PDM. De exemplu, tema uniformelor şcolare, care are suportul a peste 80% dintre participanţii la sondaj. Această întrebare a fost pusă în sondaj pentru că au existat propuneri de a iniţia un astfel de proiect şi s-a solicitat Ministerului Educaţiei să vină cu o viziune pe aceasta temă, care apoi să fie dezbătută în societate.

Propunerile de dinamizare a activităţii partidului şi guvernării, dar şi elemente ce ţin de strategia partidului pentru perioada următoare vor fi discutate în cadrul Consiliului Politic Naţional, convocat pentru joi, 14 decembrie, iar vineri 15 decembrie va avea loc şedinţa Biroului Politic al PDM.

 

loading...

Comments are closed.