Democratul Vasile Timofte a devenit președinte interimar al raionului Călărași

La Ședința Extraordinară a Consiliului raional din data de 17 februarie, cu votul a 19 consilieri a fost ales un președinte interimar al raionului Călărași. În privința lui Ștefan Bolea, consilierii au decis suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada imposibilității exercitării de către acesta a atribuțiilor, pe motivul aflării în arest preventiv, informează expresul.md

Așadar, președinte interimar al raionului Călărași a devenit Vasile Timofte, care este la al patrulea mandat de vicepreședinte al raionului. Acesta a acces în consiliu de pe listele Partidului Democrat din Moldova (astăzi redenumit în Partidul Social Democrat European). Candidatura sa a fost votată în cadrul ședinței de consilierii din fracțiunea PD, cei de la PSRM, de un consilier de la PUN, un consilier de la Platforma DA, dar și un consilier independent. Patru consilieri s-au abținut de la vot, iar alții patru au părăsit sala în timpul ședinței.

Conform CV-ului, Vasile Timofte, născut în anul 1955, de profesie este profesor de matematică și deține și studii postuniversitare de „specialist în teorie și practică administrativă publică”. În perioada anilor 1994 – 1999, el a mai exercitat și funcția de primar al orașului Călărași.

Totodată, un grup de consilieri a cerut ca Ștefan Bolea să fie demis din funcție, însă chestiunea nu a fost introdusă pe ordinea de zi, din lipsă de voturi.

Total
0
Shares
Total
0
Share