Alte știri

Deosebire între guvernul lui Vlad Filat și cel actual: Filat le permitea rușilor să intre în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu în premieră oficialii ruși vin nepoftiți în Republica Moldova. Tentative similare au existat în repetate rânduri. Însă, decizia de ieri a autorităților de la Chișinău, care a obligat delegația rusă să zboare înapoi la Moscova, pare să nu aibă vreun precedent notabil.
Dovadă este și un caz care s-a produs acum câțiva ani, când guvernarea de atunci a dat dovadă de o atitudine mai împăciuitoare și a permis intrarea în țară a unei delegații rusești.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Este vorba de cazul din 2012, când la conducerea guvernului era premierul Vlad Filat. Atunci, un avion militar a ajuns la Tiraspol cu permisiunea autorităților moldovenești. Mai mult, acestea au permis delegației rusești să aterizeze la Chișinău, după care – să-și continue zborul spre Moscova.

Reamintim că în seara zilei de ieri, Poliția moldovenească de Frontieră au reținut în aeroportul Chișinău delegația rusă formată dintr-un deputat al Partidului Liberal-Democrat Rus și un grup de artiști. Acestora nu le-a fost permis accesul în Moldova întrucât n-au putut să-și justifice scopul călătoriei.

loading...

Comments are closed.