Externe

Departamentul de Stat al SUA informează oficial despre achiziționarea de consumabile necesare din Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce presa internațională a publicat mai multe știri manipulatorii despre ajutorul umanitar din partea Federației Ruse pentru cetățenii americani, Departamentul de Stat al SUA a emis un comunicat de presă, explicând situația creată, transmite Telegraph.md

”Statele Unite s-au angajat în lupta globală împotriva COVID-19. Suntem un contribuabil generos și de încredere la răspunsul la criză și la acțiunile umanitare din întreaga lume, dar nu putem face acest lucru singur. Țările G20 au convenit săptămâna trecută să colaboreze pentru a învinge coronavirusul și lucrăm îndeaproape cu aceste țări și altele pentru a ne asigura că aprovizionarea cu necesități critice ajunge la cei care au nevoie.

Ca urmare a apelului telefonic din 30 martie dintre președintele Trump și președintele Putin, Statele Unite au fost de acord să achiziționeze din Rusia echipamente medicale necesare, inclusiv ventilatoare și echipamente de protecție personală, care au fost predate FEMA pe 1 aprilie în New York City.

Ambele țări și-au oferit asistență umanitară reciproc în perioade de criză în trecut și, fără îndoială, o vor face din nou în viitor. Acesta este un moment pentru a lucra împreună pentru a depăși un dușman comun care amenință viața tuturor”, transmite Departamentul de Stat al SUA prin intermediul comunicatului de presă oficial, semnat de către Secretarul de Stat, Michael R. Pompeo.

loading...

Comments are closed.