Actual

Deplasarea salvatorilor moldoveni în Turcia a costat statul 1,4 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de miniștri a aprobat alocarea mijloacelor financiare, necesare Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în vederea acoperirii cheltuielilor legate de deplasarea salvatorilor în Republica Turcia. Suma de 1,4 milioane de lei va fi acordată din fondul de rezervă al Guvernului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Misiunea internațională a salvatorilor moldoveni în Turcia a început pe 6 februarie curent. Echipa de intervenție la dezastre, formată din 56 de persoane, dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome și cu 2 câini de căutare, s-a implicat în lichidarea consecințelor cutremurelor devastatoare.

Oferta de asistență a fost înaintată Republicii Turcia, prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Pe parcursul realizării misiunii internaționale, salvatorii moldoveni au reușit să scoată din ruine viu și nevătămat un băiat în vârsta de 3 ani, după ce acesta s-a aflat în dărâmăturile unui bloc avariat mai mult de 4 zile.

Tot specialiștii moldoveni au efectuat lucrări de evaluare a clădirilor și recuperarea cadavrelor, formând grupuri mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia.

Amintim, că echipa USAR Moldova a pornit în misiunea internațională pentru ajutorarea poporului turc pe data de 06 februarie.

Activitatea acestora a fost complet autonomă, utilizând un modul specializat de căutare – salvare urbană de sub dărâmături.

loading...

Comments are closed.