Social

Depresia, durerile de cap, tusea și alte afecțiuni pe care le pot trata florile de salcâm!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dincolo de frumusețea și parfumul lor, florile de salcâm sunt utilizate ca remedii naturiste pentru afecțiunile digestive, respiratorii și al durerilor de cap. Florile salcâmului se folosesc sub formă de pulbere, ceai de salcâm sau tinctură.

Dureri abdominale și gastrite
Florile de salcâm au efect sedativ și ajută la tratarea durerilor abdominale, hiperaciditate, ulcer duodenal și boala de reflux. Ca pansament gastric, se utilizează florile de salcâm, sub formă de pulbere sau de flori mărunţite, care se administrează pe stomacul gol, câte o linguriţă rasă de trei-patru ori pe zi. Se pot folosi amestecuri de plante pentru accentuarea efectului antispastic şi alcalinizant: salcâm, zmeur, lemn-dulce, dud şi muşeţel.
 
Sistemul nervos central
Florile de salcâm au acţiune sedativă la nivelul sistemului nervos central, reduc nivelul stresului, efect deosebit de benefic în cazul gastritelor şi ulcerelor declanşate de stres.
 
Depresia
Este bine cunoscut efectul benefic al florilor de salcâm asupra persoanelor nervoase, dar și asupra celor meteosensibile. În cazurile de depresie și a stărilor numite „astenie de primăvara”, o stare greu de definit, florile de salcâm sunt benefice.
 
Insomnie
O cană cu ceai din flori de salcâm băută înainte de a merge la culcare cu o oră-două vă asigură un somn liniştit. Florile de salcâm acţionează asupra sistemului nervos, având capacitatea de a calma.
 
Dureri de cap
Florile de salcâm parfumate reduc excitabilitatea nervoasă, de aceea se recomandă împotriva durerilor puternice de cap. Infuzia combinată, câte un litru pe zi, îndulcită cu miere, este un remediu excelent în cefalee şi stări de greaţă care se agravează la stimulii sonori şi auditivi.
 
Tuse
Florile de salcâm calmează tusea și au efect ușor sedativ, liniștind stările de nervozitate și iritabilitate.
loading...

Comments are closed.