Depuneri de flori la sediul SIS

Acţiuni dedicate Zilei Memoriei și Recunoștinței au avut loc astăzi la sediul SIS, la monumentul inaugurat în cinstea eroilor organelor securităţii statului, căzuţi în conflictul armat de pe Nistru. La festivitatea solemnă au fost prezenţi conducerea instituției, veterani ai organelor securităţii statului şi ofiţeri de informaţii.

În alocuţiunile rostite în cadrul ceremonialului au fost reafirmate respectul și recunoștința față de sacrificiile tuturor celor care au luptat pentru libertatea, demnitatea și prosperitatea Republicii Moldova. La fel, a fost menționată importanța protejării acestor valori și importanța consolidării eforturilor pentru a preveni pericolele la adresa securității statului.

Alexandru Musteața, directorul SIS, a adus un omagiu participanţilor la conflictul armat de pe Nistru, apreciind curajul şi dăruirea întru apărarea valorilor supreme și a idealurilor naţionale. Dumnealui a menţionat că evenimentul ne determină să refelectăm asupra drumului nostru ca stat, ca societate, și să ne reamintim că pacea și libertatea nu sunt lucruri garantate, sunt rezultatul unei lupte permanente, a unor angajamente și sacrificii considerabile. „Chiar și în aceste condiții extrem de dificile, cu un război la frontieră, depunem eforturi consistente pentru a preveni pericolele care ar duce la dezintegrarea țării și divizarea societății. Este responsabilitatea noastră colectivă să fim vigilenți și fermi în protejarea acestor valori și să ne unim forțele pentru a păstra ceea ce a fost câștigat cu atât de multă muncă și sacrificiu”, a declarat Alexandru Musteața.

În timpul solemnităţii, Garda de onoare a Serviciului de Informaţii şi Securitate a efectuat trei salve de foc şi a prezentat onorul militar, a urmat un moment de reculegere şi au fost depuse flori la monumentul eroilor organelor securităţii statului, căzuţi în conflictul armat de pe Nistru.

Tot astăzi, mai multor veterani ai Serviciului de Informaţii şi Securitate le-au fost conferite distincţii departamentale și diplome în semn de înaltă prețuire și recunoștință pentru contribuția incontestabilă la asigurarea securității statului, și protejarea valorilor și intereselor naționale.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă de pomenire în memoria tuturor celor căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share