Politic

Deputat al blocului ACUM despre înfrângerea lui Năstase: „A trebuit să plătim costurile alianței cu PSRM”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Igor Munteanu spune că blocul ACUM trebuie să analizeze lecțiile înfrângerii candidatului la Primăria Chișinăului Adrian Năstase, inclusiv consecințele pentru continuarea coaliției guvernamentale cu PSRM.

Blocul ar trebuie să-și apere cu mai multă intransigență obiectivele de reformă, iar rezultatul de duminică nu înseamnă că PSRM va avea un cuvânt mai greu de spus în coaliția guvernamentală.

 „Este un rezultat pe care trebuie să-l înțelegem în toate circumstanțele sale, este, sigur, trist și în același timp trebuie să tragem niște lecții din acest episod. Probabil că pe parcursul zilei de azi vom ajunge la niște concluzii clarificatoare. Este adevărat însă că în ultimele zile s-au întețit atacurile asupra candidatului comun al blocului Andrei Năstase. Aceste atacuri au venit din mai multe direcții, dar cel mai important lucru trebuie să se înțeleagă că, dacă ar fi fost o victorie ar fi fost victoria întregului bloc, dacă este o înfrângere aparține Blocului ACUM. Trebuie să înțelegem că în aceste alegeri complicate a trebuit să plătim costurile alianței cu PSRM, a trebuit să ne confruntăm cu absența unui sprijin mediatic corespunzător pentru durata acestei campanii și, probabil, a trebuit să înțelegem că s-a schimbat un pic și contextul în care a avut loc această campanie.”, a declarat Igor Munteanu pentru Europa Liberă.

Amintim că socialistul Ion Ceban l-a învins categoric pe candidatul blocului ACUM, devenind astfel primul Primar al Chișinăului ales din partea unui partid de stânga. Pentru Ion Ceban au votat 52,39 % din alegători, iar pentru Andrei Năstase 47,61% din alegători.

 

loading...

Comments are closed.