Politic

Deputat: Blocul ACUM a mai regizat astăzi o minciună!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ceea ce au regizat cei de la Blocul ACUM astăzi, nu este alceva decît o minciună care nu se încadrează în cadrul legal prevăzut de Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova. Aceasta este poziția expusă pe facebook de către deputatul Grigore Novac.

„Așa numita ședință de astăzi nu a fost convocată legal deoarece conform legii, aceasta se poate întruni la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor. Prin urmare, Președintele Republicii Moldova nu a cerut convocarea ședinței legislativului, Președintele Parlamentului încă nu a fost ales, deci nici nu putea să ceară deoarece un speaker ales încă nu există iar ce ține de 1/3 din numărul deputaţilor, aceștea trebuie să fie 34 la număr pentru a cere convocarea ședinței Parlamentului, însă din cite cunoașem, cei din blocul ACUM sînt doar 26 de deputați din cei 34 care constituie 1/3”, a explicat deputatul PSRM.

Menționăm că cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent, însă Biroul permanent încă nu a fost constituit, prin urmare Novac susține că și aici acțiunea de azi a celor de la ACUM nu se încadrează în cadrul legal existent. Iar cererilor de convocare a unei sesiuni extraordinare sau speciale nu li se dă curs dacă acestea nu întrunesc condiţiile prevăzute la alin.(2) şi (3) din art, 37 al Regulamentului Parlamentului.

„Dacă cineva din prietenii mei de pe facebook au în friends pe Maia Sandu sau Andrei Năstase, expediați lor acest dext și extras din legislație ca să fie mai informați și documentați, nu de alta, dar la capitolul cunoașterii legislației domniile lor cam calcă prin străchini”, a mai spus Grigore Novac.

grigore novac psrm, tragedia de la Kemerovo, un deputat socialist sare la gâtul lui Andrian Candu

L E G E
pentru adoptarea Regulamentului Parlamentului
nr. 797-XIII din 02.04.1996

SESIUNILE ŞI ŞEDINŢELE PARLAMENTULUI.
ORDINEA DE ZI
Articolul 37. Sesiunile Parlamentului
(1) Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii decembrie.

(2) În cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

(3) Cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent şi va cuprinde motivul, ordinea de zi propusă şi durata de desfăşurare a sesiunii.

(4) Convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară sau specială se va face în 3 zile de la data înregistrării cererii, dacă legea nu prevede altfel.

(5) Cererilor de convocare a unei sesiuni extraordinare sau speciale nu li se dă curs dacă acestea nu întrunesc condiţiile prevăzute la alin.(2) şi (3).

loading...

Comments are closed.