Politic

Deputat de la București: Uniunea Europeană va susţine reunirea celor două state româneşti în 2019

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma celor 7 Declarații ale localităţilor din Republica Moldova pentru unirea cu România, se poate crea o avalanşă ce nu va putea oprită şi care va fi un atu pentru România în anul 2019, când aceasta va prelua preşedinţia Consiliului European, crede un deputat din România.

„Cu siguranţă oamenii de acolo (se are ]n vedere din Basarabia) sunt bine informaţi. Când vom prelua preşedinţia Consiliul European, România va avea un atu extrem de mare şi vom putea gestiona foarte bine această situaţie, aici vor fi cei mai importanţi decidenţi din Uniune, aceştia cu siguranţă nu se vor opune unui proiect de unificare, atâta timp cât acesta reprezintă voinţa majorităţii din cele două state. Proiectul de reunire va fi cel mai important proiect pus pe masa de discuţie”, a declarat deputatul Florin Roman la emisiunea Ora Bucureștiului de la 10TV.

Un alt aspect important subliniat de către deputatul român, a fost faptul că nici nu poate fi vorba despre un Centenar fără să ne referim la trecutul istoric. „România, fără Basarabia, e ca o mamă care nu-şi are toţi copiii acasă”, a mai spus Florin Roman.

loading...

Comments are closed.