Deputat, despre înaintarea lui Mihai Popșoi la Ministerul Afacerilor Externe: ”Există riscul ca imaginea țării să fie compromisă”

Mihai Popșoi

Numirea lui Mihai Popșoi în funcția de Ministru al Afacerilor Externe stârnește critici și semne de întrebare cu privire la calificările și experiența acestuia în domeniul diplomației. Despre acest lucru a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Vasile Bolea, scrie sinteza.org

Politicianul afirmă că Mihai Popșoi nu are experiență și nicio carieră notabilă în domeniul diplomației sau al afacerilor externe și se întreabă de ce în această funcție nu a fost numită o persoană cu experiență și cunoștințe în relațiile internaționale, astfel încât să poată reprezenta țara la cel mai înalt nivel.

”Numirea lui Mihai Popșoi în funcția de Ministru al Afacerilor Externe ridică mari semne de întrebare cu privire la direcția și obiectivele pe care le va urma această nouă conducere. În primul rând, Mihai Popșoi nu a avut o carieră notabilă în domeniul diplomației sau al afacerilor externe, ceea ce ridică întrebarea evidentă: de ce a fost ales pentru această poziție? ”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul atrage atenția asupra riscurilor pe care le implică o astfel de decizie, deoarece diplomația este un domeniu important, iar absența unui lider cu experiență ar putea compromite imaginea țării și ar putea crea dificultăți în menținerea și dezvoltarea relațiilor bilaterale și multilaterale.

”Diplomația este un domeniu de activitate extrem de important pentru un stat și este imperativ să avem lideri cu experiență și cunoștințe solide în relațiile internaționale, astfel încât să putem reprezenta interesele țării noastre la cel mai înalt nivel. Această numire ar putea afecta relațiile externe ale Republicii Moldova. Cu un ministru care nu are o experiență în diplomație, există riscul ca imaginea țării să fie compromisă și să se creeze dificultăți în menținerea și dezvoltarea relațiilor bilaterale și multilaterale”, a menționat liderul Partidului ”Renaștere”.

Liderul partidului ”Renaștere” a atras atenția și asupra deficitului de cadre în PAS, dar și capacitatea acestuia de a guverna în interesul Republicii Moldova. Această numire, în opinia lui Vasile Bolea, doar amplifică percepția că PAS nu reușește să asigure o guvernare eficientă și că optează pentru numiri politice în detrimentul competenței.

Liderul partidului de opoziție solicită demisia celor care nu pot asigura o guvernare competentă și eficientă.

”Cetățenii deja au înțeles că PAS are o mare lipsă de cadre competente, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne batem jocul de viitorul Republicii Moldova și să numim în funcții oameni incompetenți. Cei care sunt cât de cât agreați de o parte a societății, pleacă de la ei, înțelegând că PAS e corabia care pleacă la fund. Dacă nu faceți față și nu aveți cadre – depuneți-vă demisia. E atât de simplu!”, a concluzionat Vasile Bolea.

Amintim că în dimineața zilei de 24 ianuarie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului și șeful fracțiunii PAS, va fi numit noul ministru de Externe al Republicii Moldova, după ce Nicu Popescu și-a depus demisia.

Total
1
Shares
Total
0
Share