Politic

Deputat din PDM, către Maia Sandu: Ați uitat cum ați inițiat procese de privatizare a căminelor universitare?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au trecut deja doi ani de la demolarea, în anul 2016, a căminelor studențești din strada Pan Halippa, care aparțineau Universității de Stat din Moldova. În acest contex, deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc s-a adresat doamnei Maia Sandu, fostă ministră a Educației în acea perioadă.

„Dna Sandu, de când nu mai sunteți în Guvern și Parlament nu obosiți să mă uimiți cu transformările ce se produc în firea dvs. Ați ajuns să fiți cel mai neîmpăcat critic al guvernării din care ați făcut parte. Mai mult – critic al inițiativelor, pe care le-ați pornit când erați ministru al Educației. Ați uitat cum ați inițiat procese de privatizare a căminelor universitare?”, o întreabă Nichiforciuc pe lidera PAS.

„Tot așa ați uitat cum ați închis școli și grădinițe și ați împins să plece din țară mii de tineri. Oamenii nu mai credeau că poate avea viitor o țară unde se închid grădinițe și școli. Ați uitat cum, având bani oferiți de donatori, ați preferat să-i păstrați în conturi decât să reparați grădinițe și școli. Așa preferați să nu vă amintiți de câte ori se ridicau discuții în Guvern despre problemele de la Banca de Economii. Atunci ați preferat să tăceți. Pentru că așa vă cerea șeful dvs de partid. Și cumătrul dvs din Ministerul de Finanțe”, a mai spus deputatul Nichiforciuc.

Totodată politicianul din PDM îi sugerează liderei PAS să înceteze să uite, să o facă pe ”mortul în păpușoi”. „Aveți ”pufușor pe botișor” – și aveți mult”, a mai spus Nichiforciuc.

Menționăm că terenul pe care se aflau căminele 6, 7 și 8 a fost transmis unei companii de construcții în 2013, de către Guvernul condus de Vlad Filat. Hotărârea de Guvern privind demolarea căminelor a fost propusă și semnată de către ministrul Educației de atunci, actualul lider PAS, Maia Sandu. În prezent, în locul căminului iconic, privatizat de Vlad Filat și Maia Sandu, se înalță un bloc cu 50 de apartamente.

Mai mult, deputatul spune că partidul său, care se află la guvernare, nu va admite privatizarea căminelor universitare: „Noi vrem ca tinerii noștri să învețe în Moldova. Vom aduce investitori care ne vor ajuta să actualizăm curiculele universitare și ca absolvenții să fie angajați direct de pe băncile universitare. Încetați să speriați oamenii cu sfârșitul lumii. Sfârșitul lumii îl aduceați dvs – noi ducem Moldova în viitor”, a încheiat deputatul PDM.

La moment, Maia Sandu nu a comentat acuzațiile care i se aduc de către Eugen Nichiforciuc.

Știri similare: SOLICITAREA LUI FILIP A FOST EXECUTATĂ: STUDENȚII DE LA AGRARĂ SE POT ÎNTOARCE ÎN CĂMINUL DIN CENTRU CAPITALEI!

loading...

Comments are closed.