Politic

Deputat: În timp ce unii pensionari supraviețuiesc cu 15 lei pe zi, Maia Sandu ne costă aproape 100 mii lei pe zi

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce unii pensionari din Moldova sunt nevoiți să supraviețuiască, având de cheltuială doar 15 lei pe zi, întreținerea Președinției conduse de Maia Sandu îi costă pe moldoveni aproape 100 de mii de lei pe zi. Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Elena Bodnarenco, a făcut o analiză a situației economice și sociale din Republica Moldova și a ajuns la concluzia că cetățenii țării noastre trăiesc din ce în ce mai rău, nu și guvernarea PAS.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Proiectul guvernării privind majorarea pensiei în octombrie s-a prăbușit. Oamenii au înțeles că pensia minimă a crescut până la 2000 de lei doar pentru cei care au stagiu complet de cotizare de 34 de ani. Cetățenii care au muncit în perioada sovietică și aveau o pensie de 2100 de lei au rămas supărați că au fost egalați cu pensionarii care au achitat impozite mai mici. Dar să fim sinceri, ce este 2000 de lei pe lună, adică 67 de lei pe zi, când prețurile cresc în continuu? Azi deja cunoaștem cazuri când pensionarii sunt nevoiți să supraviețuiască și cu 15-20 de lei pe zi, iar mulți dintre ei renunță la căldură, nu își pot permite medicamente, nu mai vorbim de așa produse precum carnea, ouăle, pește. După ce autoritățile au semnat un contract prost cu Gazprom, a crescut tariful la gaz. Indexarea pensiei la 1 aprilie nu a acoperit nici aceste cheltuieli. Paradoxal, dar azi, în Moldova, pentru întreținerea unui deținut se cheltuiesc mai mulți bani, decât pentru un pensionar. Din 1 aprilie a crescut tariful la lumină, dar PAS a anulat ajutorul unic de 1000 lei, numind-ul cinic o pomană”, a declarat Bodnarenco.

Parlamentarul spune că în toată această situație dificilă, Guvernul PAS a rectificat bugetul pentru anul 2022 și în loc să aloce mai mulți bani pentru creșterea veniturilor cetățenilor, acesta a majorat cheltuielile instituțiilor statului.

„Ieri Guvernul și-a prezentat prioritățile: Președinția a primit încă 1,5 milioane de lei, astfel bugetul Aparatului Președintelui este de peste 34 de milioane de lei. Ca să înțelegeți, azi scumpul nostru președintele ne costă 93 000 lei pe zi”, a declarat Bodnarenco.

loading...

Comments are closed.