Deputat PAS: În CMC, blocul ACUM se va rupe în două

Pas si platforma da, sergiu tofilat, candidati primaria chisinau, tofilat primar, nastase primar, candidat unic, bloc comun, PDM, PAS, PPDA, Platforma DA, Maia Sandu, Andrei Nastase, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon, PSRM, sondaj de opinie, sondaj sociologic, cine ar accede in parlament, pentru ce partid ati vota, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri, in cine au incredere moldovenii, ratingul politicienilor

Deputatul fracțiunii PAS, blocul ACUM, Vladimir Bolea susține că după alegeri blocul ACUM va avea două fracțiuni distincte în noul Consiliu municipal Chișinău (CMC), fracțiunea PAS și fracțiunea PPDA, la fel ca și în Parlament. Potrivit lui, fiecare dintre cele două partide va înainta câte nouă consilieri în CMC. Dar deciziile pe acest subiect urmează să fie luată în interiorul fiecărui partid în parte, după care blocul ACUM va ieși cu poziția comună. Declarațiile au fost făcute în platoul NTV Moldova.

„Știind calitatea oamenilor noștri pe care i-am delegat în Consiliul municipal, știind calitatea socialiștilor, ai lui Victor Chironda (candidat la funcția de primar al capitalei din parte Mișcării social-politice „Forța Nouă” – n.r), cred că, împreună cu acești oameni, lucrând împreună, poate fi creat un consiliu minunat, eficient al Chișinăului cu care pot fi începute schimbările în municipiu”, a afirmat Vladimir Bolea.

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a susținut în cadrul aceleași emisiuni că dacă s-ar forma o majoritate dintre consilierii PSRM și ai blocul ACUM în CMC, aceasta ar număra 41 de mandate din numărul total de 51 și ar fi o majoritate fără precedent în CMC, echivalentul al 81 de deputați în Parlament din totalul de 101. Potrivit lui, aceasta ar însemna o stabilitate și funcționalitate extraordinară, transmite IPN.

Bogdan Țîrdea spune că din moment ce cele două formațiuni au semnat un acord la nivel de țară, acest exemplu ar putea fi preluat și în teritoriu.

„Noi trebuie să mergem pe acest acord și trebuie să dăm exemplu că ne-am înțeles și în ceea ce privește Chișinăul. Acolo unde are ACUM majoritate, să fie numit președinte reprezentantul lor, acolo unde are PSRM majoritate – al nostru și astfel vom reforma întreaga țară”, a declarat socialistul. În opinia lui, candidatul ACUM la funcția de primar general al capitalei Andrei Năstase a anunțat din considerente electorale că blocul va face în CMC o coaliție cu socialiștii– pentru că are nevoie de voturile foștilor candidați Octavian Țîcu Dorin Chirtoacă ș.a..

În urma alegerilor în CMC, care au avut loc duminică, 20 octombrie, Partidul Socialiștilor a obținut 37,60% din voturile alegătorilor, iar blocul ACUM, 33,30% din sufragii.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share