Alte știri

Deputat PSRM către Năstase: Cu excepția crucii de la MAI, ce a mai realizat acesta în trei luni?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist Grigore Novac a lansat un nou atac la adresa liderilor Blocului „ACUM”, despre care spune că nu s-ar descurca cu guvernarea R. Moldova, deși puterea este împărțită cu PSRM. 

Novac, partenerul de coaliție al blocului „ACUM”, l-a atacat pe ministrul degrevat de Interne, Andrei Năstase, care „nu muncește”, dar se vrea primar al capitalei. Acesta nu exclude că Octavian Țîcu, contracandidatul lui Năstase de pe dreapta la alegerile locale din Chișinău, ar putea să ajungă în turul II.

Potrivit lui Novac, sondajul dat publicității săptămâna trecută arată că lucrurile nu ar merge prea bine.

„Au trecut trei luni de la instaurarea Guvernului Sandu, Guvern care a generat probabil cele mai ridicate așteptări din ultimii 10 ani. Ce avem pe moment? 61% din respondenți consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită. Desigur, există explicații raționale pentru aceste cifre. De exemplu, pe timpul lui Pahotniuc cifrele arătau și mai rău. Dar 61% reflectă de fapt insatisfacția oamenilor de capacitatea Guvernului Sandu de a schimba lucrurile în republică. Ce s-a schimbat? Oamenii văd aceleași manevre false geopolitice, aceeași impotență de a crește nivelul bunăstării, aceeași incapacitate de a moderniza și crește economia. În schimb, Guvernul arată o capacitate bună de a crește taxele și prețurile”, scrie Novac, deputat al majorității parlamentare, pe blogul său.

Socialistul face referire și la altă informație din același sondaj, potrivit căruia 48% din respondenți nu cred că Guvernul Sandu va putea opri exodul moldovenilor: „Dar 41% cred că va putea. Interesant ce planuri are premierul Sandu să oprească plecarea oamenilor din țară. Eu încă nu le-am auzit sau văzut. Unii lideri politici de la „ACUM” probabil deja au ratat șansa de a confirma faptul că ei sunt lideri”.

Novac a ironizat și pe seama lui Andrei Năstase, care ar fi reușit în trei luni la MAI să pună doar un crucifix pe holul instituției: „După trei luni în funcția de vicepremier și ministru de Interne, Năstase e devansat de Vladimir Voronin și chiar de Pavel Filip în topul celor mai puternici politicieni. Plahotniuc a plecat din țară de peste trei luni, dar încă e la același nivel cu Năstase. Și cu ce s-a remarcat acest „lider”? Inițiative? Realizări? Cu excepția crucii? În campanie Năstase vorbește despre mafia și corupția din Primărie. Și spune că vrea să ajungă primar ca să pună cruce pe mafia și corupția din Primărie. Rămâne să ne explice de ce nu face ordine în Primărie din poziția de ministru de Interne. Ai noștri de dreapta sunt mai populiști social decât socialiștii. Iar socialiștii au ajuns să apere interesele business-ului. Exemplu e cazul HoReCa”.

Acesta a mai adăugat că „Andrei Năstase e în ceață deplină”.

„Mai exact e la fund. Problema lui mare e că în genere nu învață și nu muncește. E infatuat. Or mai simplu – e îngâmfat. El chiar crede că e suficient numai să vorbească, fără să facă ceva concret. Managementul cere organizare, concentrare și disciplină. Exact ceea ce Năstase nu are.

Pe stânga tot e loc de mai bine. Aparent socialiștii sunt tari. Dar aparențele înșală. Ei au nevoie de suflu nou, de idei noi și oameni noi. Au nevoie de realizări mari și cu impact bun social și economic. Este o regulă simplă în business – schimbă-te ori mori! Ori crești, ori apare cineva energic și talentat care te răstoarnă. Acest cineva încă nu se vede, dar poate apărea în orice moment.

Năstase nu în zadar se teme de Octavian Țîcu. Misiunea lui Octavian Țîcu în aceste alegeri ar putea fi consolidarea dreptei fărâmițate. Pentru asta el trebuie să-l învingă pe Năstase. Și cifrele barometrului arată că el poate face asta. În genere barometrul arată că e timpul unor schimbări mari pe scena politică – în special pe dreapta”, conchide Novac.

Sursa: ZiarulNațional.md

loading...

Comments are closed.