Deputat PSRM: Conducerea ANRE are salarii anuale de până la 1,2 milioane de lei, în timp ce populația zilnic este impusă să achite prețuri majorate la carburanți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cheltuie anual între 80 și 90 de milioane de lei pentru salarii.

Doar în 2021, din venitul încasat de 113 milioane de lei, peste 70 de milioane de lei au fost alocate pentru cheltuielile de salarizare. Informația a fost prezentată de vicepreședintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, socialistul Petru Burduja, care a remarcat că aceste cheltuieli se produc pe fundalul creșterilor zilnice la carburanți ce afectează întreaga populație și pe fiecare agent economic.

Potrivit deputatului PSRM, ANRE a alocat în 2019 pentru salarii și alte cheltuieli administrative peste 87 de milioane de lei, în timp ce a avut un venit de 69,5 milioane de lei. În 2020, ANRE a avut încasări de 65 de milioane de lei, iar pentru salarii și alte cheltuieli s-a alocat 90,5 milioane de lei.

Burduja a declarat că, potrivit declarațiilor oficiale, suma anuală a salariilor directorilor ANRE este de 4,7 milioane de lei, ceea ce înseamnă o remunerare anuală pentru fiecare director de la 835 de mii de lei până la 1,2 milioane de lei.

Deputatul PSRM a deplâns refuzul guvernării de a accepta inițiativele socialiștilor care ar duce la micșorarea prețului la benzină și motorină.

”Atragem atenția opiniei publice că toate aceste lucruri se fac concertat și nu se dorește ca ANRE să intervină în piață pentru a stabili prețuri accesibile pentru cetățeni”, a spus Burduja.

În aceste condiții, PSRM a propus lichidarea ANRE și transmiterea competențelor acesteia către Guvern.

Total
0
Shares
Total
0
Share