Politică

Deputații Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea au votat pentru întoarcerea Rusiei în organele de conducere a APCE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia se întoarce în APCE. Pentru acest lucru au votat 118 delegați pentru, 62 împotrivă, iar 10 persoane nu au votat. Printre cei care au votat pentru, se numără și deputații Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea, care fac parte din delegația Republicii Moldova la APCE.

Informația a fost făcută publică de către vicepreședintele Parlamentului din Ucraina, reprezentantul Kievului la APCE, Irina Gherașenco, aceasta a menționat că „Pentru ca Rusia să se întoarcă în APCE au votat 118 delegați. Ucrainenii, britanicii, georgienii, țările baltice și polonezii au fost contra, dar au rămas o minoritate. Cu toate acestea, nu ne este rușine, noi nu am trădat principiile.”, transmite censor.net

Deputatul Mihai Popșoi, a votat împotrivă. „Am votat împotriva pentru a susține vecinii noștri ucraineni. Am fost rugat insistent de partenerii noștri de la Kiev sa ii susțin in cadrul acestui exercițiu de vot. Despre ceilalți colegi, unii dintre care nici nu s-au prezentat, nu sunt in măsura sa comentez.” a comentat deputatul de la PAS.

Amintim că în anul 2014, APCE a decis că Rusia nu are drept de vot. Acest lucru a avut loc în urma anexării peninsulei Crimeea de către Moscova.

loading...

Comments are closed.