Deputații din ACUM critică declarațiile ministrului Popescu: “Nu știu unde să mă bag de rușine”

deputatii blocului acum, deputat octavian ticu, maria ciobanu deputat, blocul acum deputati, fractiunea platforma da, andrei nastase platforma da, parlamentul republicii moldova, nicu popescu declaratii, razboi transnistrean, pas deputati

Octavian Țîcu, deputat PPDA, ales pe listele Blocului ACUM, susține că ministru de Externe Nicu Popescu nu îl reprezintă, precum și votul ministrului Afacerilor Interne Andrei Năstase la APCE.

Reacția lui Țîcu este generată de declarația de astăzi a ministrului de Externe Nicu Popescu care a calificat drept „război civil” conflictul armat de pe Nistru, transmite Ziarul de Gardă.

„Cer ministrului Popescu să-și reconsidere declarația privind “războiul civil” din R. Moldova, care a fost în realitate un război de agresiune a Federației Ruse împotriva Republicii Moldova…vor urma în curând și alte declarații…”, scrie Octavian Țîcu pe profilul său de Facebook.

Cu o reacție similiară a venit și un alt deputat din fracțiunea Platforma DA a comentat dur declarațiile lui Nicu Popescu, spunând că în acest clipe nu știe unde să se ascundă de rușinea pe care o are. “Atunci când un ministru calcă prin străchini, eu nu știu unde să mă bag de rușine… Nu vă jucați, vă rog, cu cuvintele!”

De menționat este faptul că, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu a venit cu scuzele pe care le cer cetățenii, dar, a încercat să vină cu unele explcații a declarațiilor sale, cu privire la conflictul transnistrean.

Amintim că ieri, în cadrul unei vizite la București, ministrul din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, a spus că în anul 1992, a fost un război civil, negând astfel implicarea în conflict a armatei ruse.

Total
0
Shares
Total
0
Share