Deputații din echipa lui Ilan Șor insistă pe majorarea pensiilor în Republica Moldova: ”Situația catastrofală în care se află vârstnicii este fără precedent!”

Fracțiunea Partidului ”ȘOR” continuă să insiste pe majorarea pensiilor în Republica Moldova. În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputata Reghina Apostolova a propus din nou examinarea majorării pensiei minime până la 5.000 de lei.

“Nu este un secret că astăzi o treime din populația țării este formată din pensionari. Aproape 700 de mii de oameni. Situația catastrofală în care se află vârstnicii este fără precedent și trebuie să susținem de urgență această categorie de oameni”, a declarat Reghina Apostolova.

Un număr mare de persoane în vârstă din Moldova trăiesc sub pragul sărăciei. Aceștia nu au pensii suficient de mari pentru a-și achita facturile la utilități și coșul de consum. Iar indexarea promisă a pensiilor cu doar 4-6 la sută este de fapt o insultă, având în vedere creșterea accelerată a prețurilor.

Se ajunge la cinism pur și simplu. Banii alocați de politicianul și omul de afaceri Ilan Șor pentru susținerea financiară a cetățenilor în vârstă sunt blocați ilegal de autorități. Acest supliment de 1000 de lei la pensie este distribuit beneficiarilor vizați.

Și iată o nouă inițiativă în Parlament. Proiectul de lege propus de echipa lui Ilan Șor poate schimba radical situația de viață a generației vârstnice.

“Noi propunem să stabilim pensia minimă la 5 mii de lei. Și insistăm asupra indexării pensiilor cu cel puțin 10-15%. Aceasta este modul nostru de recunoaștere a contribuției oamenilor la dezvoltarea țării. Ei merită respect și bunăstare. Sintagma “pensionar moldovean” trebuie să sune cu demnitate”, a declarat Ilan Șor.
Deputații PAS, folosindu-se de majoritatea lor în Parlament, au blocat din nou această inițiativă. Aceștia au demonstrat încă o dată un dezinteres total față de soluționarea problemelor sociale stringente pentru susținerea oamenilor.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share