Deputații din echipa lui Ilan Șor vor cere Parlamentului să majoreze pensia minimă până la 5 mii de lei

Politicianul și filantropul Ilan Șor și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu condițiile dificile de viață ale pensionarilor din Moldova.

De pe paginile sale din social media, Șor s-a adresat reprezentanților generației în etate, amintindu-le că în loc de indexarea pensiilor cu 6 la sută, promisă de guvern, vor primi doar 4 la sută. Șor a calificat această atitudine drept o trădare a intereselor celor, care au muncit mulți ani pentru binele țării.

Politicianul a spus direct: “Am organizat asistență țintită: am început să plătim suplimente la pensii – 1.000 de lei, pentru a compensa cumva fărădelegile regimului Sandu”.

El a remarcat că niciun obstacol din partea autorităților, inclusiv blocarea conturilor, nu va afecta inițiativa echipei cu privire la asistența țintită. Voluntarii vor continua să livreze personal suplimentul bănesc pensionarilor.

De asemenea, echipa lui Șor planifică să înainteze repetat în Parlamentul Moldovei proiectul de lege privind pensia minimă de 5.000 de lei.

“Vom face tot posibilul pentru ca această lege să fie adoptată”, a declarat Șor.

Politicianul le-a adresat pensionarilor cuvinte de încurajare, asigurându-i că, atâta timp cât echipa sa va fi în preajmă, totul va fi bine.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share